Huojuva lato:
Kaustisen talvet

hl_kaustisen_talvet_pieni.jpg

Mini-cd, kesto 22.33
Pilfink Records JJVCD-87, julkaistu 05.11.2010

1. Saattue Murmanskiin (radio edit) (Säv. & san. Suonna Kononen) 3.56 *
2. Juon, juon, juon (Säv. & san. Suonna Kononen) 3.00 **
3. Kaustisen talvet -The Hills Of Woodstock- (Säv. & san. Tom Pacheco, suom. san.
   Suonna Kononen) 5.26 **
4. Miinus 30 (Säv. & san. Suonna Kononen) 3.17 **
5. Syvärin jouluyö (Säv. & san. Suonna Kononen) 6.43 ***

*   kitarasooloiltaan lyhennetty versio Lähde länteen! -levyn kappaleesta
**  ennenjulkaisematon
*** sama versio kuin Lähde länteen! -levyllä

Suonna Kononen: laulu, akustiset ja sähkökitarat, huuliharppu, koskettimet (2, 4)
Ilkka Vartiainen: pedal steel, dobro
Yrjö Vähäkallio: basso, sähkökitara, mandoliini, taustalaulu
Veli-Pekka Kinnunen: rummut, lyömäsoittimet (2)

Levyllä vierailevat

Aapo Ruuttunen: taustalaulu (1, 5)
Teemu Sinkko: taustalaulu (1, 2, 4)
Arto Tarkkonen: haitari (5)

Sovitukset: Huojuva lato & vierailijat
Tuotanto Suonna Kononen, Yrjö Vähäkallio & Teemu Sinkko
Äänitys, miksaus ja masterointi Teemu Sinkko
Pilfink-studio, Ylämylly 9-10/2010,
paitsi 1 ja 5 Lähde länteen! -sessioissa
Kannen maalaus Elina Försti
Kannet Hanna Malinen


Kaustisen talvet on eräänlainen talvinen vastine Huojuvan ladon kesän 2009 Kesäheinää-levylle, eli viiden talviaiheisen kappaleen kooste. Pidän kokonaisuudesta kovasti, yksi Ladon ja itseni parhaista saavutuksista. Paketin kruunaa hieno kansi, jonka on tehnyt pohjalaistaiteilija Elina Försti. Löydätte Förstin modernia latotaidetta lisää vaikka Googlen kuvahaulla.

Lähde länteen! oli saanut kesällä 2010 hyvän vastaanoton ja paljon radiosoittoa, ja halusin kaksi albumin ottavaa kappaletta vielä muistutukseksi radiotoimittajien työpöydille. Levy-yhtiö suostui julkaisuun. Saattueen Murmanskiin ja Syvärin jouluyön seuraksi äänitettiin kolme uutta rallia.

Ei levyltä samanlaista hitinpoikasta irronnut kuin Lähde länteen!in Äidit, älkää kasvattako pojista muusikoita, mutta ainakin Pohjois-Karjalan radiossa Saattue Murmanskiin soi.

Kaustisen talvien nimikappale on cover amerikkalaisen Tom Pachecon upeasta tarinalaulusta The Hills Of Woodstock, jonka Pacheco levytti the Band taustayhtyeenään 1996. Suomennos piti tietysti sijoittaa Kaustiselle, koska kuten Tenavista tiedetään, Woodstock on Kaustinen. Minulla oli käännös aika pitkälle valmiina jo vuoden 2002 paikkeilla, mutta kappaleelle löytyi käyttöä vasta Huojuvan ladon synnyttyä. Sain sähköpostiyhteyden Tom Pachecoon, joka paljastui helvetin mukavaksi tyypiksi, kuten lähes kaikki tällä alalla. Kovasti halusi mies päästä keikalle Kaustisen festivaaleille, kun paikka käännöksen mukaan kuulemma tuntuu niin mukavalta.

Miinus 30 julkaistiin ensimmäisen kerran Korpraali Kukkakaalin Äärettömän monta koiraa -kasetilla. Kappale syntyi alkuvuonna 1998 Jyväskylässä. Minulla ei ollut autoa, ja jouduin kulkemaan Kuokkalan-kämppääni Kuokkalan siltaa Jyväsjärven viimojen läpi. Ladon versiosta tuli aikamoista talvipsykedeliaa.

Juon, juon, juon paikallistuu selvästi Joensuun Wanhaan Jokelaan. Jaska on Jaakko Latola, eikä Jack Daniels, kuten joku arveli. Ajattelin jossain vaiheessa, että tämä olisi voinut olla Ladon kappale Wanhan Jokelan tarinoilla, mutta Anita Latola halusikin sinne uuden version Joensuun tähdistä ja baareista (Tuhatkaunon Minä rakastan... -levyltä), mikä ei ollut huono ajatus sekään. Musiikillisesti Juon, juon, juon sai inspiraatiota Elvis Costellon coverista Gram Parsonsin How Much I've Liedista. Siis kantrikappale, jossa piano on olennaisessa roolissa tunnelmaa luomassa. Piano ei ole tosiaankaan vahvimpia soittimiani, mutta tässä kappaleessa osasin soittaa mielestäni niin kuin pitääkin.

Kaustisen talvien nimikappale on ilmaiseksi kuunneltavana Huojuvan ladon Myspacessä.

Levyn laulujen tekstit ja tabulatuurit ja puolenkymmentä arviota löytyvät Ladon sivuilta.

Levyä saa vielä Pilfinkin verkkokaupasta hintaan 5,90 e/kpl (sis. postikulut).


hl_helsinki_050311_pieni.jpg

Kaustisen talvet jäi Huojuva lato mark II:n (Kononen-Vartiainen-Vähäkallio-Kinnunen) viimeiseksi levyksi, ja tässä on menossa samaisen kokoonpanon viimeinen keikka. Helsingin Mendocinoon 05.03.2011 saatiin loppusetistä vahvistukseksi Freukkareita. Vasemmalta SK, Pilli Pajukallio, Ilkka Vartiainen, Veli-Pekka Kinnunen, Yrjö Vähäkallio ja Pekka Myllykoski. Ensimmäinen kerta, kun pääsin nuoruudenidolieni kanssa samalle lavalle. Kuva: Petro Pynnönen