Oman musan teko

sk_rr_helmikuu_2013_076_pieni.JPG

Yksi onnellinen hetki matkan varrella. Rinne-levyä Tampereen Studio JJ:llä tekemässä vuonna 2013. Vasemmalta SK, Ville Lehtovaara, Pilli Pajukallio ja Ykä Vähäkallio. Tässä sessiossa syntyneet kappaleet Hengen mysteeri ja Maasta sinä olet tullut.../Hyvästi ihana Maa... ovat parhaita levytyksiäni koskaan. Kuva Marko Aho.

Olen laulanut ja musisoinut vuosien varrella useassa orkesterissa. Bändisoitto, laulujen ja levyjen teko ovat mielipuuhaani. Vuosien varrella olen alkanut tykätä myös keikkailusta, joka aluksi, 90-luvun mies & kitara -aikoihin tuntui pikemmin välttämättömältä pahalta. Pääinstrumenttini on pikkupojasta asti ollut akustinen kitara. Paljon tulee keikoilla soitettua myös sähkökitaraa, huuliharppua ja mandoliinia, levyille väliin koskettimiakin, ellei parempaa soittajaa ole ollut paikalla.


Huojuvan ladon perustin pohjoiskarjalaisten juurimuusikoiden kanssa 2008. Lato on nykyinen pääyhtyeeni, ja sen soundissa kuuluvat kaksi suurta innoittajaani, Freud Marx Engels & Jung ja Neil Young & Crazy Horse. Toki myös muidenkin muusikoiden innoittajat... Seitsemän pitkäsoittoa, joista parhaita tuntuvat faniemme mukaan olevan Rakkaus ja juuret (2012) ja Lättähattu (2016).

Kevyet Mullat on kolmen Huojuva lato -muusikon sekä Pilli Pajukallion, Marko Ahon, Tapio Kojon ja matkan varrella vaihdelleiden rumpaleiden muodostama projektihenkinen bändi, joka soittaa Härmäkantrin klassikoita. Toistaiseksi olemme tehneet muutamia livekeikkoja, julkaisseet Mylsä-pitkäsoiton (2015) ja irtoraitoja pikkulevyillä ja Maaseutumusiikki-yhtiön kokoelmilla.

Kononen & Pajukallio -duo syntyi ikään kuin tiivistelmänä Kevyistä Mullista. Keikoilla soitetaan Ladon ja Freukkareiden biisejä, valikoituja suomikantrin ja -folkin helmiä ja omia uusiakin kappaleita. Toistaiseksi yksi julkaistu mini-cd, Mutaisista vesistä (2019), ja Pohjois-Karjalan keikoilla äänitetty pitkäsoitto Metsähovin pojat - Live (2020).

Folkswagenin perustin Joensuussa Timo Munnen kanssa 2000. "Country & eastern" -yhtye tutkaili Venäjän, Karjalan ja Itä-Suomen Bermudan kolmion musiikkia sota-ajan iskelmistä venäläiseen rockiin. Jättäydyin aikapulan takia joukosta vuonna 2010. Viisi pitkäsoittoa Pilfink Recordsille.

Tuhatkauno toimi Joensuussa 1999-2005. Folkkia, laulelmaa, vähän iskelmääkin. Kaksi pitkäsoittoa Pilfink Recordsille.

Korpraali Kukkakaali oli aktiivisimmillaan Jyväskylässä 1995-1999, mutta on soitellut irtokeikkoja myöhemminkin. Opiskelijasolufolkkia. Kuusi omakustannetta ja vielä seitsemäs, englanninkielinen projekti nimellä Sunny Disaster.

Trubaduuri Suonna Kononen oli aktiivinen 1993-1999. Folkkia. Yhdeksän omakustannetta, joista paras oli 1995 ilmestynyt mini-cd Balladi avaruussavolaisesta ja muita lauluja. Sävelsin myös ukkini Reino Rinteen luontorunoja, joihin palasin Rinne-cd:n verran Rinteen 100-vuotisjuhlavuonna 2013 tehden parikymmentä Rinne-keikkaakin.

Suuri silmä toimi Jyväskylässä 1992-1993, Korpraali Kukkakaalin esiaste, aluksi kvartetti, sitten trio. Folkkia. Yksi omakustannekasetti.

Kiisseli toimi Kuopiossa 1986-1987. Rockia Kari Peitsamon Skootterin inspiroimalla perustriolla. Tältä bändiltä ei jäänyt julkaisuja jälkipolvien ihmeteltäväksi.