Tuhatkauno:
Minä rakastan...

tk_mina_rakastan_pieni.jpg

CD-EP, kesto 17.16
Pilfink Records JJVCD-11, julkaistu 18.06.2003

1. Minä rakastan... (Säv. Jyri Martiskainen, san. Arvo Turtiainen, sov. Tuhatkauno) 3.23
2. Kolkutus (Säv. & san. Petri Åke, sov. Tuhatkauno) 4.07
3. Juoru (Säv. & san. Pertti Komu, sov. Tuhatkauno) 3.24
4. Joensuun tähdet ja baarit (Säv. & san. Suonna Kononen, sov. Tuhatkauno & Petri Karttunen) 6.08

Pertti Komu: nauhaton sähköbasso, taustalaulu
Suonna Kononen: laulu, 6-kielinen akustinen kitara, mandoliini, huuliharppu
Saana Kähkönen: viulu
Jyri Martiskainen: laulu, 12-kielinen akustinen kitara
Markus Torniainen: haitari

Avustamassa
Ami Hirvonen: perkussiot (1, 2)
Petri Karttunen: tenorisaksofoni (4)
Matti Koponen: perkussiot (1, 2, 3)
Ilkka Korjus: urut (4)

Äänitys ja miksaus Jarmo Kähkönen
JJ Voice -studio, Joensuu, 04-05/2003
Kansi Pekka Makkonen


Tuhatkaunon ensialbumi Aavaranta sai hyvät kritiikit ja nousi jopa paikallisradioiden kuukauden levy -listan top kymppiin joulukuussa 2002. Niinpä levy-yhtiömme suostui yrittämään pikaista uusintaa niin sanotun kesäsinglen muodossa. Minä rakastan... oli samalla Tuhatkaunon ensimmäinen julkaisu viulisti Saanan kanssa. Bändi kasvoi siis kvintetiksi.

Soittolistoille tällä ei menty, mutta kyllä levyllä paikkansa on Tuhatkaanonissa. Itselleni ep tuo mieleen kesän 2003 kulttuurijunakiertueen Kainuusta Pohjois-Karjalan kautta Suojärvelle ja Petroskoihin. Näitä lauluja laulettiin ja soitettiin silloin paljon.

Ep:lle tallennettiin yksi biisi kultakin Tuhatkaunon lauluntekijältä sekä yksi cover bändin lukuisasta lainakappalerepertuaarista. Valinta kallistui lieksalaisen Hyperit-yhtyeen lauluntekijän Petri Åken Kolkutus-ralliin. Nimibiisi on Martiskaisen Jyrin tarttuva sävellys Arvo Turtiaisen runoista kokoamaansa tekstiin. Laulu julkaistiin ensimmäisen kerran Vettä saappaissa -levyllä. Ep:n versio on sovitetumpi.

Joensuun tähdet ja baarit on tarinalaulu Joensuun yöelämästä 2000-luvun alussa. Useita kaupungin hahmoja ja menomestoja on ikuistunut riveille. Loppuhäivytyksessä kuullaan yleisön ääniä parilta Tuhatkaunon Wanhan Jokelan keikalta. Joensuun tähdet ja baarit koki uuden tulemisen 2011 Wanhan Jokelan tarinoita -levyllä Huojuvan ladon uutena versiona.

Minä rakastan... löytyy vielä Pilfink Recordsin verkkokaupasta hintaan 4,90 euroa (sis. postikulut).


tk_joensuu_180603_pieni.jpg

Minä rakastan...-julkaisukonsertti Joensuun Teatteriravintolan lasiterassilla 18.06.2003. Vasemmalta saksofonistivieras Petri Karttunen, Markus Torniainen, SK, Jyri Martiskainen ja Pertti Komu. Viulisti-Saana oli Interraililla. Kuva: Pekka Makkonen