Huojuva lato:
Kesäheinää

hl_kesaheinaa_1_pieni.jpghl_kesaheinaa_2_pieni.jpg


Mini-cd, kesto 18.20
Levyasema Lempi LESE-21, julkaistu 27.06.2009

1. Sydänkesän vihreät niityt (Säv. & san. Suonna Kononen) 4.23
2. Laiturin alla (Säv. Suonna Kononen, san. Jaakko Rautiainen) 2.54
3. Pieni valssi (Säv. & san. Suonna Kononen) 4.00
4. Elokuun viimeiset päivät (Säv. Juha Huhtanen, san. Jäky Järnefelt) 3.20
5. Nuotio sammuu Ristimäessä (Säv. & san. Suonna Kononen) 3.40

Suonna Kononen: laulu, akustiset ja sähkökitarat, huuliharppu
Ilkka Vartiainen: pedal steel, dobro
Yrjö Vähäkallio: basso, sähkökitara (1, 4), mandoliini (2, 5), taustalaulu
Jarkko Pohjolainen: rummut

Levyllä vierailevat
Ilkka Korjus: Hammond L-100 (1)
Arttu Kunnasto: viisirivinen haitari (2)
Taija Maatiala: laulu (1)
Tommi Mattila: taustalaulu (4)
Heavy Tikkanen: taustalaulu (4)

Sovitukset Huojuva lato & vierailijat
Tuotanto Kononen, Vartiainen, Vähäkallio & Sinkko
Äänitys, miksaus ja masterointi Teemu Sinkko
Pilfink-studio, Ylämylly maalis-kesäkuu 2009
Kannet ja valokuvat Pekka Makkonen


Huojuvan ladon toinen julkaisu oli tämä mini-cd. Sydänkesänkesän vihreät niityt oli bändin alkuajan ohjelmiston ottavimpia kappaleita, ja syntyi halu tyrkätä se radioihin kesäsoittoon tarjolle. Eihän se vielä soittolistoille päässyt, mutta irtosoittoja tuli muun muassa Radio Suomen Kantritohtori Teppo Nättilältä ja Radio Helsingin Mikael Wiikiltä.

Kesäiselle pikkulevylle valikoitui muutakin ajankohtaan sopivaa ohjelmistoa, coverina Ragged Glory -henkisenä sovituksena Elokuun viimeiset päivät Pienten miesten esikois-lp:ltä.

Ladon staili on hyvin oraalla, country-, folk- ja Americana -vaikutteista Suomirockia. Konos-diskografian läpi lukenut voi huomata, että biisit ovat tosiaan niitä pöytälaatikossa kuumotelleita. Sydänkesän vihreät niityt on cdr-albumilta Ylistönmäen musta koira, Pieni valssi ja Nuotio sammuu Ristimäessä Korpraali Kukkakaalin kiekolta Liikkeellä jossain Suomessa. Laiturin allakin oli tarjolla Kukkakaalin ohjelmistoon, siitä on versio Lisälehtiä Korpraali Kukkakaalin laulukirjaan -cdr:llä.

Kesäheinää piristävät hienot vierailijat. Sydänkesässä duetoi Taija Maatiala (Yawnmovers), Ilkka Korjus (Houserockers) viimeistelee biisin tunnelman Hammondilla. Laiturin alla haitaroi Arttu Kunnasto (Rymäkkä) mainiosti Suomi- ja Tex Mex -sävyjä sotkien.

Kuten Hullu suomenhevonen -singlekin, Kesäheinääkin julkaistiin omakustanteena. Kyllähän sitä Joensuun Pilfink Recordsille tuli tarjottua, mutta vuoden julkaisuohjelma oli kuulemma täynnä. Seuraava Lato-julkaisu, pitkäsoitto Lähde länteen! Pilfinkille jo kelpasi, ja hyvähän siitä tulikin, eikä vain omasta mielestä. Kannatti harjoitella aluksi näiden pikkulevyjen teolla.

Kesäheinää julkaistiin kahdella eri kannella, kun Makkosen Pekka tarjosi kahta sen verran hienoa vaihtoehtoa, että molemmat teki mieli käyttää. "Retrosta laiturista" ja "romanttisesta juhannuskokosta" jälkimmäinen oli keikoilla ostavan yleisön ehdoton suosikki. Kylläpä tuo laituriversiokin on saatu myydyksi, tahtoo sanoa, että koko levyn painos on loppu.

Sydänkesän vihreät niityt ja Pieni valssi ovat kuultavissa ilmaiseksi Huojuvan ladon MySpace-playerissä. Pekka Makkonen teki musiikkivideot "Sydänkesästä" ja "Laiturista", ja ne löytyvät YouTubesta. Levyn sanoitukset, tabulatuurit, pari arviota ynnä muuta tarinaa tietysti Ladon sivujen diskografiassa.


hl_ja_taija_maatiala_2009_pieni.jpg

Kesäheinää-levyn promokuvasessio Joensuun Wanhan Jokelan kulmalla huhtikuussa 2010. Vasemmalta Yrjö Vähäkallio, Jarkko Pohjolainen, Ilkka Vartiainen, SK ja Taija Maatiala. Kuva: Pekka Makkonen