Huojuva lato:
Hullu suomenhevonen

hl_hullu_suomenhevonen_pieni.jpg

Cdr-single / Internet-single, kesto 10.56
Levyasema Lempi LESE-20, julkaistu 03.11.2008

1. Hullu suomenhevonen (Säv. &. san. Suonna Kononen, sov. Huojuva lato) 5.09
2. Taaksepäin (Säv. & san. Suonna Kononen, sov. Huojuva lato) 5.47

Suonna Kononen: laulu, akustiset 6- ja 12-kieliset kitarat, sähkökitarat, mandoliini
Ilkka Vartiainen: pedal steel, banjo
Yrjö Vähäkallio: sähköiset ja akustiset bassokitarat
Jarkko Pohjolainen: rummut

Tuotanto Suonna Kononen
Äänitys ja miksaus Teemu Sinkko
Masterointi Teemu Sinkko / Dyny Pekkarinen
Pilfink-studio, Ylämylly 27.10.-03.11.2008
Ei kuvakantta, labelin kuva Suonna Kononen, layout Dyny Pekkarinen


Huojuvan ladon, pohjoiskarjalaisen country-henkisen orkesterin syntyminen vuonna 2008 oli meikäläiselle unelmien täyttymys. Pöytälaatikkoon oli Folkswagen-vuosina kertynyt lauluja, jotka eivät Venäjä-Karjala-muottiin mahtuneet. Valtimon pedal steel -guru Ilkka Vartiainen suostui lähtemään suomenkieliseen kantriprojektiin mukaan. Stilikka on soitin, jota olen rakastanut siitä asti, kun Ben Keithiä Neil Youngin Harvestilla pikkupoikana kuulin.

Bassoon löytyi erittäin näkemyksekäs ja amerikkalaista musaa harrastanut soittaja, Outokumpuun asettunut Pienet miehet-Bällarby Singers-musikantti Yrjö Vähäkallio. Hauskaa tässä oli se, että minulla on ollut pitkään kaikki "Piekkareiden" levyt hyllyssä. Pidin bändistä jo lukiolaispoikana.

Rumpalin kanssa oli työläämpää, ja palli osoittautuikin tulevaisuudessa hieman tuuliseksi. Ensimmäiseen kokoonpanoon lähti joka tapauksessa mukaan Pohjolaisen Jake, johon olin törmännyt Folskin tuurajarumpalina ja joka oli osoittaunut Freukkari-faniksi, olkoonkin että oli sanojensa mukaan enemmän blues- ja roots-mies.

Ennen kuin keikkailua päästiin aloittamaan vuonna 2009, halusin MySpaceen Ladolta hyvän käyntikortin ja Youtubeen kunnon musiikkivideon. Näin toimittiin, eli äänitettiin Ylämyllyllä Hullu suomenhevonen -single, jonka nimikappaleeseen Jussi Sinkkonen sitten teki mainion videon. Singlen paperitöitä varten elvytin vanhan pseudolevymerkkini Levyasema Lemmen henkiin. Edellinen LESE-julkaisuhan oli vuoden 2001 Tuhatkaunon Kylmää kyytiä.

Hullun suomenhevosen siivittämänä Huojuvan ladon toiminta lähti hyvin rullaamaan kohti ensimmäistä pitkäsoittoa. Sitä ennen harjoiteltiin vielä Kesäheinää-ep:llä.

Hullu suomenhevonen ja Taaksepäin ovat edelleen kuunneltavissa Ladon Myspacessä. Kuvakannetonta promo-cdr-singleä painatettiin 100 kappaletta, tämä erä on mennyt loppuun. Hullu suomenhevonen löytyy joka tapauksessa paranneltuna versiona Lähde länteen! -albumilta ja Taaksepäin uutena miksauksena kokoelmalta Suomenhevonen ja muita lauluja.

Huojuvan ladon sivuilta löydät singlen kappaleiden sanoitukset ja tabulatuurit.


hl_promo_tammi_2009_pieni.jpg

Huojuvan ladon ensimmäinen promokuva, Joensuun Noljakka tammikuussa 2010. Vasemmalta SK, Ilkka Vartiainen, Jarkko Pohjolainen ja Yrjö Vähäkallio. Kuva: SK