Suonna Kononen:
Impressionistinen tapa katsella lumihiutaleita

sk_impressionistinen_tapa_pieni.jpg

Kasetti, kesto 28.54
Levyasema Lempi LEKA-9, julkaistu 01/1997

A-puoli
1. Alasajo (3.19)
2. Jarkko (2.56)
3. Kaukopää (2.30)
4. Sammonlahti mon amour (4.04)
5. Kassandran pinjat (1.30)

B-puoli
1. Pikkukaupungissa (2.26)
2. Mihin päin tuuli kääntää sun pään (2.19)
3. Pelakuut baarin ikkunassa (3.42)
4. Sanat minun saattueeni (0.56)
5. Iltahetki (3.54)
6. Radiomaa (1.09)

Säv., san. & sov. Suonna Kononen, paitsi B5 san. Jaakko Rautiainen

SK: laulu, akustiset kitarat, huuliharppu, urku

Äänitys ja miksaus
Suonna Kononen ja Antti Heikkinen
Jyväskylän Ylistönmäki ja Kortepohja 11-12/1996
Masterin editointi Antti Heikkinen
Jyväskylän Kortepohja 12/1996
Kansi SK


1900-luvun kallistuessa loppuaan kohti teknologia kehittyi harppauksin. Useita tässäkin diskografiassa olevia äänitteitä taltioinut Heikkisen Ana oli saanut kotitietokoneelleen ensimmäisen kovalevytallennusohjelmansa, jolla äänitti osan näistä kappaleista. Loput äänitin itse neliraitanauhurillani. Tällä kertaa ei siis tarvinnut vuokrata dat-nauhuria.

Väittäisin, että tekstien taso on alkanut kummasti kohentua muutaman vuoden takaisesta. On yritystä kirjoittaa useampisäkeistöisiä tarinalauluja, ja niiden seassa vähän poeettisempia lyhyitä vinjettejä, jollaisiin sain viehtymyksen Jethro Tullin levyjen minuutin-parin mittaisista pikkulauluista ja jollaisia on äänitteilläni ollut aina Nokivasarasta lähtien.

Alasajoon palasin Tuhatkaunon journalistilaululevyllä ja Iltahetken tein uudestaan Huojuvan ladon kanssa Virran Ola on vielä kuningas -ep:lle. Suomenhevonen ja muita lauluja -kokoelmalle "Impressionistiselta tavalta" päätyi Pikkukaupungissa. Särkijän läpi ajettuine kitaroineen se on tuotantoni Billy Bragg -mäisin kappale. Kuuntelin jossain vaiheessa 90-lukua paljon Billy Braggiä.

Ystäväni Kari totesi tästä kasetista hauskasti: "Impressionistinen tapa katsella Etelä-Karjalaa!" Olin useana 90-luvun kesänä töissä Lappeenrannassa, ja sellaiset laulut kuin Alasajo, Kaukopää ja Sammonlahti mon amour paikallistuivat noille kulmille.

Kasetteja löytyy vielä kaapista, jos oma kopio kiinnostaa. Hinta 5 e/kpl (sis. postikulut). Heitä postia osoitteeseen suonna miukumauku yahoo piste com.