Suonna Kononen
Kaupungin taivas - Äänityksiä talvelta 1993-1994

sk_kaupungin_taivas_pieni.jpg

Kasetti, kesto n. 20.00
Levyasema Lempi LEKA-3, julk. 03/1994

A-puoli
1. Surkea tyttö (2.22)
2. Tänä yönä kaupungin taivas on lila (1.20)
3. Lokakuun lopulla (Nekala & Hatanpää) (2.31)
4. Jeesus putosi (3.28)

B-puoli
1. Johannes Kastajan kosto (2.26)
2. Citadella (Néhány Szó Elég) (2.27)
3. Voimakas grid (4.02)
4. Annan vinkin (0.37)

Säv., san. & sov. Suonna Kononen, paitsi
A4 san. Tomi Tuomaala ja B1 san. Pekka Mykkänen

SK: laulu, akustinen kitara ja huuliharppu

Äänitys ja miksaus Jukka Niemelä ja SK
Jyväskylä 11/1993-02/1994
Masterin editointi SK
Kansi SK


Toinen kasettini. Nokivasaran jälkeen päädyin kollaasimaisempaan toteutukseen, "vähän erilaiset nauhakohinat joka biisissä". Tein äänityksiä Kortepohjan demostudiossa Jukka Niemelä puikoissa ja omin neuvoin Tourulan radiostudiossa ja kotona neliraiturilla. Kokosin niistä sitten tämän, "kun Neil Youngkin tekee levyjä eri sessioista koostamalla".

Kaikki kappaleet eivät tainneet olla aivan onnettomia, kun niihin halutti myöhemmin palata. Surkean tytön ja Lokakuun lopun äänitin uusiksi Sähkökatkokselle, Jeesus putosin Arto Laitisen kanssa Korpraali Kukkakaalin puolesta -levylle. Jeesus putosi on meikäläisen tuotannossa tuiki harvinainen blues ja sikäli merkittävä, että se on ensimmäinen kerta, kun Tomi Tuomaalan runoutta on säveliksi punottu. Sittemminhän Limingan ukko on tehnyt merkittävää uraa Timo Rautiaisen hovisanoittajana ja omassa Au Pair -möykkäorkesterissaan. (Tomi tekee muuten puheroolin Folkswagenin Matkaselän asemalla heittäen Karjalassa Matti Pellonpään klassisen lainin "annahan poika lurittaa!")

Ei ole turha sanaseppo Johannes Kastajan koston sanoittaja Mykkäs-Pekkakaan - sama mies, joka Hesariin kirjoittaa ja joka vaikutti 90-luvun alussa Viitasaaren vuosinaan Hausmyllyssä DJ Psykon nimellä.

Että semmoinen lahjakkuuskasauma opiskeli journalistiikkaa Jyväskylässä ysärin alkupuolella. Tämä kasetti tuskin kuitenkaan kenenkään CV:ssä ensimmäisten joukossa killuu.

Muutama näitä on vielä jäljellä, hinnalla 5 e/kpl (sis. postikulut) lähtee. Postia osoitteeseen suonna miukumauku yahoo piste com.