Korpraali Kukkakaali:
Korpraali Kukkakaalin puolesta Suonna Kononen & Arto Laitinen

kk_korpraali_kukkakaalin_puolesta_pieni.jpg

Cdr-albumi, kesto 32.06
Levyasema Lempi LESE-15, julkaistu 11/1999

1.  Aamu maaseurakunnan hautausmaalla (säv. & san. Suonna Kononen) 4.48
2.  Nouse (säv. Suonna Kononen & Arto Laitinen, san. Tomi Tuomaala) 2.16
3.  Alkuainelaulu (säv. & san. Arto Laitinen) 2.24
4.  Muotokuvia muististani (säv. & san. Suonna Kononen) 2.25
5.  Paikallain (säv. & san. Arto Laitinen) 1.21
6.  Hotelli Moskova (säv. & san. Suonna Kononen) 2.49
7.  Enkä anna nuoruuttani (säv. & san. Arto Laitinen) 3.35
8.  Nämä päivät (säv. & san. Suonna Kononen) 1.16
9.  Ikäni muistan sen (säv. & san. Arto Laitinen) 2.26
10. Sivarilaulu (säv. & san. Suonna Kononen) 1.11
11. Tympeä haju tynnyrissä (säv. & san. Arto Laitinen) 2.48
12. Jeesus putosi (säv. Suonna Kononen, san. Tomi Tuomaala) 2.26  

Sovitukset Suonna Kononen & Arto Laitinen,
paitsi 8 Suonna Kononen, Arto Laitinen & Pasi Rytinki

SK: laulu, akustinen kitara, huuliharppu
Arto Laitinen: laulu, akustinen nylonkielinen kitara, basso, koskettimet
Pasi Rytinki: basso (8)

Äänitys SK ja Arto Laitinen, Jyväskylän Kauppakatu 2/1998
Miksaus ja editointi SK, Joensuun Sepänkatu 8 & 11/1999

Kansi SK


Korpraali Kukkakaalin neljäs albumi. Omakustannekaseteista siirryttiin kotipolttoisten cdr:ien aikaan.

Lainaus levynkannen saatesanoistani marraskuulta 1999:

"Palataanpa Jyväskylään helmikuun 1998 alkuun. Silloin Kukkakaali-orkesterillamme ei ollut käytössä omaa dat-nauhuria, ja kun sellainen vuokrattiin, niin sillä tehtiinkin sitten kunnolla hommia. Äänitimme uusia raitoja Äärettömän monta koiraa -kasettia varten, minä editoin Ylistönmäen musta koira -materiaalia, Arto omia Mo-an-nauhojaan. Tässä ei tuntunut olevan kylliksi, ja Arton kanssa vietimmekin yhden illan nauhoittamalla levyttämättömiä laulujamme ja innostuttuamme vähän muutakin. Olinhan muuttamassa pikimmiten Joensuuhun ja oli pelkoa, että harjoitellut biisit jäisivät panematta talteen. Arton parahduksesta tynnyribiisin lopussa voin päätellä, että otimme itsestämme ns. kaiken irti. Sessio ei kuitenkaan jäänyt mieleen ahdistavan vaan jäi kutkuttamaan mieltä, koska äänitykset olisivat (savolaisittain ilmaistuna) voineet mennä paskemminkin. Niinpä koostimme tämän kevyen puolituntisen ja jätimme nämä laulut suosiolla syrjään Korpraali Kukkakaalin seuraavalta "oikealta levyltä" Liikkeellä jossain Suomessa.

Teknisesti Korpraali Kukkakaalin puolesta ei ole niin viimeistelty kuin vaikka Kuninkaiden veljenpojat. Pikkuritinää ja tasonvaihtelua löytyy. [Ikään kuin niitä ei löytyisi Kuninkaiden veljenpojilta. SK 2/2012.] Homma on äänitetty livenä, pääsääntöisesti kahdella laulumikrofonilla pohjalta mikki et kanava per mies et kitara. Mikserinä toimi neliraiturini, joka oli yhdistetty dat-nauhuriin. Bassobiiseissä Arto tökkäsi raituriin basson ja kosketinbiiseissä syntikan. Rytingin Pasi bassotteli yhden kappaleen, jonka olimme treenanneet kolmestaan Kukkakaali-kuntoon. Näin se käy, kun ei ole Alan Parsons ja äänittämässä Dark Side Of The Moonia."

Mitäköhän tähän voisi sanoa. Alkuainelaulu löytyy alkuperäisenä versiona Ikävä on kalalta ja Jeesus putosi Kaupungin taivaalta. Nouse on Arton englanninnoksena Sunny Disasterin kasetilla.

Korpraali Kukkakaalin puolesta -kappaleissa on tallella Korpraali Kukkakaalin "soitellaan Arton yksiön olohuoneessa, ja jos tekee mieli tehdä uusi biisi, niin otetaan esille Tuomaalan Tomin viimeisin runomoniste ja sävelletään sieltä jotain" -henki. Jos Kukkiksen vanhoista äänityksistä julkaistaan joskus best of, niin Nouse ja Muotokuvia muististani kuuluvat kyllä mukaan.

Tätä cdr-albumia ei prässätty koskaan virallisesti, vaan kopioitiin yksitellen kysynnän mukaan. Minulla ei ole tällä hetkellä cdr:ien polttomahdollisuutta, koska em. operaatio kärähdytti laitteet platina-cdr-mittaluokan tilausten vuoksi. En siis voi auttaa, jos levy kiinnostaa. Hotelli Moskova -kappale löytyy Suomenhevonen ja muita lauluja -kokoelmalta. Jospa se auttaisi pahimpaan hätään.