Kevyet Mullat:
Etusivulle Suosikkiin

km_etusivulle_suosikkiin_pieni.jpg

Cd-single, kesto 2.53
Suomen Maaseutumusiikkiyhdistys SMYDG-04, julkaistu 14.12.2012

1. Etusivulle Suosikkiin -The Cover Of The Rolling Stone- (säv. & san. Shel Silverstein, suom. san. Juice Leskinen, sov. Kevyet Mullat) 2.53

Marko Aho: laulu, sähkökitara
Tapio Kojo: laulu, koskettimet
Suonna Kononen: laulu, 12-kielinen akustinen kitara
Ville-Veikko Markkanen: rummut
Arto Pajukallio: laulu, sähkökitara
Ilkka Vartiainen: rummut
Yrjö Vähäkallio: basso, akustinen kitara, tamburiini

Äänitys: Yrjö Vähäkallio, Outokumpu ja Joensuu 11-12/2012
Marko Aho, Tampere 11/2012
Tapio Kojo, Helsinki 11/2012
Miksaus: Yrjö Vähäkallio, Outokumpu 12/2012
Tuotanto: Kevyet Mullat
Label: Marko Aho


Kevyet Mullat on "Suomi-countryn pieni suuri superbändi", projektiluontoisesti tapaava seitsikko, jonka Arto "Pilli" Pajukallio kokosi 2010-11 Huojuvan ladon Helsingin keikkojen inspiroimana. Mukaan valikoitui neljä latolaista ja eturivin vahvistukseksi Marko Aho lauluun ja kitaraan ja Tapio Kojo lauluun ja koskettimiin.

Kevyiden Multien ensijulkaisu oli Neljä vahvaa tuulta -kappale Maaseutumusiikkia vol. 1 -kokoelmalla 2011. Tämä Suosikin kuolinkorahduksiin loppuvuodeksi 2012 tähdätty single oli sitten puolestaan Multien ensimmäinen oma levy.

Alkuperäisteos on Shel Silversteinin huumorikantria 70-luvulta, Dr. Hook & The Medicine Show -yhtyeen levyttämä ralli vuodelta 1973. Juice Leskisen suomennos ilmestyi 80-luvun alussa Provinssirock-lp:llä ja jäi lähinnä fanikuriositeetiksi. Kevyiden Multien ohjelmistoon kappale sopi kuin nenä päähän, ja aivan kuten Dr. Hookin versiossa, Mullillakin useampi laulusolisti pääsee näyttämään kykyjään.

Henkilökohtaisesti sikälikin mieluisa levytys, että olen ollut pikkupojasta asti Juice Leskis -fani, ja tämä saa kunnian olla ensimmäinen Juice-cover, jolla olen mukana.

Kappale julkaistiin myös YouTubessa Marko Ahon tekemän mainion videon kanssa. Kappale on samana versiona mukana Markon vuonna 2013 julkaisemalla 40-vuotiskokoelmallaan Tapahtunut aiemmin.