Eri esittäjiä:
Maaseutumusiikkia vol. I

maaseutumusiikkia_vol_i_pieni.jpg


Kokoelma-cd, kesto 58.09
Suomen Maaseutumusiikkiyhdistys SMYCD-09, julkaistu 11.11.2011

HUOJUVA LATO: Virran Ola on vielä kuningas -Bob Wills Is Still The King- (Säv. & san. Waylon Jennings, suom. san. Suonna Kononen, sov. Huojuva lato) 3.00

MARKO SILLANPÄÄ: Isättömät pojat (Säv. & san. Marko Sillanpää, sov. Marko Sillanpää & Suonna Kononen) 4.32

KEVYET MULLAT: Neljä vahvaa tuulta -Four Strong Winds- (Säv. & san. Ian Tyson, suom. san. Saukki, sov. Kevyet Mullat) 5.00


Tamperelainen Suomen Maaseutumusiikkiyhdistys julkaisi kokoelmalevyn loppuvuodesta 2011. Olen mukana kolmella raidalla, jotka mainittu yllä.

Virran Ola on vielä kuningas on mukana samana versiona kuin Huojuvan ladon samannimisellä, toukokuussa 2011 julkaistulla ep:llä.

Marko Sillanpää on Joensuuhun muuttanut, countryrock-henkinen mies & kitara -mies, jonka vanhan bändin Marco & the Missing Partsin moni vielä muistaa. Vierailen Markon Isättömissä pojissa mandoliinissa ja huuliharpussa. Kappaletta ei ole julkaistu muualla.

Neljä vahvaa tuulta on Kevyet Mullat -projektin ensiesitys. Tähän "Suomikantrin superbändiin" Pilli Pajukallio kiinnitti neljä Huojuva lato -miestä, Marko Ahon ja Tapsa Kojon. Ihastuin Four Strong Windsiin lukiolaispoikana Neil Youngin Comes A Time -levyltä, ja oli merkityksellistä päästä vetämään "Kanadan paras biisi" levylle Pillin ja kumppaneiden kanssa. Tätä versiota ei ole julkaistu muualla.

17 biisin maaseutumusakokoelmalla on paljon muutakin hyvää ja kantriin kallellaan olevaa, esimerkiksi Pekka Myllykoskea & Jytäjemmareita, Markojuhani Rautavaaraa ja Huojuvan ladon Ilkka Vartiaista soolona ja The Milking Machine -bändissään, joten suosittelen kokoelman hankkimista vilpittömästi. Lisätietoa levyn sisällöstä Suomen Maaseutumusiikkiyhdistyksen sivuilla. Kiekkoa voi tilata Maaseutumusiikin verkkokaupasta hintaan 10 euroa (sis. postikulut).


km_kevyet_mullat_170911_pieni.jpg

Kevyiden Multien ensimmäinen promovalokuvasessio Joensuun Noljakassa syyskuussa 2011. Vasemmalta Marko Aho, Ville-Veikko Markkanen, Arto Pajukallio, Ilkka Vartiainen, Tapio Kojo, Yrjö Vähäkallio ja SK. Kuva itselaukaisimella SK.