Folkswagen:
Stolitshnaja

fw_stolitshnaja_pieni.jpg


Cdr-albumi, kesto 32.04
Levyasema Lempi LESE-18, julkaistu 29.11.2001

1.  Pojezd v ogne (Säv. & san. Boris Grebenshtshikov)
2.  Brilliantovye dorogi (Säv. Vjatsheslav Butusov, san. Ilja Kormiltsev)
3.  Kamtshatka (Säv. & san. Viktor Tsoi)
4.  U imperatora Nerona (Säv. & san. Boris Grebenshtshikov)
5.  Brodjaga (Säv. & san. Juri Shevtshuk)
6.  Zhazhda (Säv. Vjatsheslav Butusov, san. Ilja Kormiltsev)
7.  Goluboi ogonjok (Säv. & san. Boris Grebenshtshikov)
8.  Kosmodromy opusteli (Säv. & san. Maksim Koshelev & Revolver)
9.  New Yorkskie stradanija (Säv. & san. Boris Grebenshtshikov)
10. Zvezda po imeni Solntse (Säv. & san. Viktor Tsoi)
11. Pojezd v ogne (live) (Säv. & san. Boris Grebenshtshikov)

Timo "Timofej Karlovitsh" Munne: laulu, akustinen kitara
Suonna "Semjon Semjonovitsh" Kononen: akustinen kitara, huuliharppu, mandoliini, taustalaulu, laulu (4)

Sovitukset Folkswagen
Äänitys: Suonna Kononen, Joensuun Noljakka ja Varaslampi, loppuvuosi 2001
("Pojezd v ogne" äänitetty Petroskoin Kivatshissa 03.11.2001)
Editointi ja masterointi Pekka Makkonen
Kansi Sami Parkkinen


Kaksi venäläisestä rockista kiinnostunutta silmälasipäistä hyypiötä tapasi 1990-luvun loppupuolella joensuulaisessa antikvariaatti Kirjavassa satamassa. Loppu on historiaa. No, ei ehkä isommassa mittakaavassa, mutta ainakin näiden kahden miehen elämät suistuivat oudolle raiteelle. Piti perustaa duo ja osoittaa koko maailmalle, että Kino, Boris Grebenshtshikov ja Akvarium, DDT ja Nautilus Pompilius ovat mahtavia juttuja.

Folkswagenin ensimmäinen äänite oli tämä kotipolttoinen cdr-albumi. Stolitshnaja antaa rehellisen kuvan siitä, miltä duo-Folkswagen kuulosti venäläisen rockin klassikoiden kimpussa. Kappaleista varsinaisiksi tavaramerkeiksi nousivat Akvariumin Pojezd v ogne ja Kinon Kamtshatka, jotka alku-Folkswagen taisi soittaa melkein jokaisella keikalla. Pojezdin liveversio Kivatshista kertoo coveroinnin saamasta hyvästä vastaanotosta Venäjällä.

Suomen-keikoilla huomattiin, että suomenkielisen materiaalin soittaminen edesauttaisi yleisön viihtymistä. Ostimme liput Matkaselän asemalle.

Stolitshnajasta on olemassa kaksi erilaista kansiversiota, molemmat neliväri-laserprintattuja ja kaksipuoleisia. Kun teknisten vaikeuksien takia kansien teko kyrillisillä aakkosilla takelteli ja levy oli saatava kuitenkin myyntiin Kerubin julkaisukeikalle, tehtiin parinkymmenen kappaleen ensipainos pelkästään roomalaisilla aakkosilla varustettuja kansia. Venäjän-fontti-ongelma ratkaistiin pian ja niillä varustettuja kansia printattiin sadan kappaleen painos. Näet erot tästä kuvasta.

Folkswagenin vuoden 2009 kokoelmalevylle Itärajan pojat päätyi Stolitshnajalta Nautilus Pompiliuksen tunnelmallinen kappale Brilliantovye dorogi.

Stolitshnaja on loppuunmyyty. Minulla ei ole cd-levyjen kopiointimahdollisuutta, joten haluava joutuu metsästämään levyn muita reittejä.


fw_petroskoi_2001_pieni.jpg

Stolitshnajan bookletista löytyvä Folski-poseeraus Petroskoin prospekt Leninalta marraskuulta 2001. Kuva itselaukaisimella SK