Fender Blue Flower Telecaster (1988)

Aloin kaivata Huojuvan ladon keikka- ja levytyskäyttöön kunnon Telecasteria, ja neuvottelin tästä kaupat keväällä 2011 Freukkareiden Pilli Pajukallion kanssa.

Soitin on 80-luvun loppupuolella Japanissa tehtyä sarjaa, joka kopioi 60-luvun lopun Blue Flower -telejä. Pillin tiedon mukaan vuosikerta olisi 1985-86, mutta kaulasta löytyi maaliskuu 1988.

Body on leppää, kaula vaahteraa. Heleästi läpilyövä komppisoundi ja telelle luonteenomainen tallamikkisoundi. Pilli kertoi valinneensa tämän useasta yksilöstä Helsingin Musiikki-Fazerin takahuoneessa 1988, ja hyvä tämä onkin.

Juuri tällainen malli ei ollut hakusessa. Lempi-teleni on ulkonäkönsä puolesta reunalistallinen 1962 sunburst-Custom, jollaisella Juicekin soitti ja Syksyn sävelen kirjoitti... Uuden kitaran sijaan teki mieli joka tapauksessa saada elämää nähnyt, sisäänajettu, tarinaa kantava soitin, ja sellainenhan tämä on. Kitara on ollut Pillin mukaan 80-luvun lopulla Jari Metsbergin käytössä ja hän on kuuleman mukaan soittanut sillä Freukkareiden Jokainen hakee juomansa itse -levyn kitaraosuuksia. (Metsberg itse ei tätä muistanut, kun asiaa häneltä 2011 kysyin.)

Olen kerännyt kitaraan aika monen keikkareissuilla kohtaamani countrymiehen ja -naisen nimikirjoituksen, tunnetuimpina heistä ehkäpä Kris Kristofferson ja Tom Russell.

Äänessä: runsaassa käytössä Huojuvan ladon kanssa vuodesta 2011. Selkeästi kuultavissa vaikkapa Tiellä taas -versioillamme ep:llä Virran Ola on vielä kuningas (2011) ja cd:llä Lauluja menneiltä kesiltä (2014).

fender_blue_flower_telecaster_pieni.jpg

Pilli Pajukallio Blue Flower Telen kanssa Freukkareiden keikalla Tampereella vuonna 1991. Kuva: Marko Aho

> seuraavaan kitaraan

< takaisin Suonnan kitarasivuille