Folkswagen:
Atomiveisuja

fw_atomiveisuja_pieni.jpgMini-CD, kesto 21.09
Pilfink Records JJVCD-66, julkaistu 03.04.2009

1. Jättäkää Pohjois-Karjalan uraani minne se kuuluu (Säv. & san. Suonna Kononen)
2. Kairaamaan (Säv. & san. Timo Munne)
3. Veisu Tshernobylin onnettomuudesta (Säv. & san. Suonna Kononen)
4. Osmo Kaipainen (Säv. & san. Suonna Kononen)
5. Kohta posahtaa (Säv. & san. Timo Munne)
6. Tervetuloa Mutanttimaahan 2 (Säv. & san. Mikko Perkoila)

Timo Munne: laulu (soolo 2, 5, 6), taustalaulu
Suonna Kononen: laulu (soolo 1, 3, 4), akustiset ja sähkökitarat, huuliharppu (3), taustalaulu
Joonas Ojajärvi: sähköbasso (2, 5, 6), kontrabasso (1, 3), mandoliini (1, 4), taustalaulu
Jari Lappalainen: rummut, lyömäsoittimet, bouzouki (1), koskettimet (2), taustalaulu

Sovitukset Folkswagen
Äänitys, miksaus ja masterointi Teemu Sinkko
Ylämyllyn JJ Voice -studio 01-02/2009
Kannen logo Antti Tormulainen Pessi Mannerin Luonto vastaa -teoksen pohjalta
Kansien suunnittelu Suonna Kononen ja Heikki KotilainenFolkswagen goes protest. Tällaistakin ehdittiin Folskilla tehdä. Atomiveisujen protestilauluilla otettiin kantaa Pohjois-Karjalaan suunniteltuja uraanikaivoshankkeita vastaan. Hyväntekeväisyyslevy tehtiin uraanikaivosten vastaisen kansanliikkeen tukemiseksi. Ekologisesti valveutunein äänitteeni Aika kuunnella -kasettien jälkeen - samassa hengessä jatkoi vuoden 2013 Rinne.

Atomiveisuilla kokeiltiin erilaisia lähestymistapoja. Jättäkää Pohjois-Karjalan uraani minne se kuuluu on perinteisintä protestifolkkia, Kairaamaan Mamba-Suomisoul-tyyppinen parodia, Osmo Kaipainen pelastusarmeijalaulelmaa ja Kohta posahtaa akustista punkkia. Veisu Tshernobylin onnettomuudesta ja Tervetuloa Mutanttimaahan 2 ovat paketin musiikillisesti kunnianhimoisimmat vedot.

Muistan levyn teon raskaana, kun apurahoja piti anoa useasta lähteestä, ja ilmassa oli useampaa mielipidettä siitä, kuinka tällainen levy tulisi julkaista. Paras oli Timon iltapäiväsoitto Jokelasta: "Olen päättänyt, että tehdään levystä saman tien dvd, ja ilmoittanut jo asiasta Tormulaiselle." Onneksi projekti rönsyili kompaktiin maaliinsa ja lopussa kiitos seisoi - eikä niitä kaivoksia ole ainakaan vielä kaivettu Pohjois-Karjalaan.

Tämän levyn tiimoilta sattui toisen kerran, että olen tullut museoiduksi. Tervetuloa Mutanttimaahan 2 soi nimittäin Punkaharjulla Metsämuseo Lustossa luontoaiheisten laulujen jukeboksissa. (Ensimmäinen kerta oli, kun Harri Marstion ja Folkswagenin Sandra Of St. Mura Kyläkaupan rappusilla -levyltä pääsi Joensuun Carelicumiin Pohjois-Karjalan museon karaokehuoneeseen.)

Atomiveisujen painos on myyty loppuun.