Pohjois-Karjalan arkkitehtuuriopas

Samu Aarnio, Suonna Kononen ja Pekka Piiparinen
Sanomalehti Karjalainen 2018
Julkaistu 03.10.2018
335 sivua

pk_ark_kansi_pieni.jpg

Pohjois-Karjalan arkkitehtuuriopas syntyi sanomalehti Karjalaisessa 2017–2018 ilmestyneen Rakennuksia-juttusarjan pohjalta. Kirjoitimme tekijäryhmässä kolmeen pekkaan esittelyjä Pohjois-Karjalan arkkitehtonisesti mielenkiintoisimmista rakennuskohteista. Kirjaa varten artikkeleita päivitettiin uusien kohteiden kirjoittamisen ohella. Samu Aarnio teki valokuvatoimittamisen ja kirjan elegantin taiton.

Opas julkaistiin samalla kun Lieksan museossa avattiin samoihin aineiston pohjautuva Pohjois-Karjalan arkkitehtuuri -näyttely. Keväällä 2019 näyttely oli päivitettynä esillä Joensuussa Pohjois-Karjalan museo Hilmassa ja kesällä 2020 Ilomantsin Möhkössä.

Kirjasta on tullut pidetty julkaisu, sillä kattava yleisesitys maakunnan arkkitehtuurista puuttui. Toukokuussa 2019 opas ja siihen liittyvä Hilman näyttely saivat myös Pohjois-Karjalan rakennuspalkinnon. 

Uutinen oppaasta Kulttuuriympäristömme.fi-sivustolla 29.10.2018

Oppaan esittely Anneli Airolan Kirjojen kuisketta -blogissa 02.04.2019

Ensimmäinen painos on käytännössä lopussa. Tekijäryhmä on keskustellut toisen, päivitetyn painoksen mahdollisuudesta, mutta käytännön toimiin ei ole vielä siirrytty. Muutamia kappaleita on jäljellä, kysellä voi sähköpostini kautta: suonna miukumauku yahoo piste com.

Kuvia median käyttöön (klikkaamalla iso versio):

pk_ark_kansi_pieni.jpg

Kansikuva.