Erkki Räsänen & Orchestra:
Carmen Sylva

carmen_sylva_pieni.jpg


CD, kesto 48.27
Pilfink Records JJVCD-34, julkaistu 22.11.2006

Ei raha tekis pahaa (säv. Feija Åkerlund, san. Marko Putkonen & Tuovi Putkonen)


Tämä levy lienee Konos-diskografian erikoisin tapaus. Folkswagen ystävystyi tangokuningas Erkki Räsäsen kanssa (pienessä maakunnassa kaikki musantekijät tuntevat ennen pitkää toisensa), ja Erkki pyysi Timoa ja minua laulutalkoisiin tälle slaavilaishenkiselle albumilleen.

Levynkansissa lukee, että Folkswagenin lauluniekat vierailisivat kappaleella Nadja, mutta se ei pidä paikkaansa. Ei raha tekis pahaa on Hortto Kaalon vanha ralli, jonka lead-vokaalit jaamme levyllä kolmistaan.

Tämän levyn tiimoilta ja muuten olen päässyt pari kertaa soittamaan livenä Erkin kanssa. Täytyy kehua, että ukko on ilmiömäinen bändiliideri ja tulkitsija. On nautinto peesata soittajana solistia, joka muovailee rohkeasti tempoja ja dynamiikkaa ja kapellimestaroi keikkatilannetta kehonkielellään. Tätä on hankalaa pukea sanoiksi, mutta iskelmälaulajia säestäneet varmasti ymmärrätte.

Tätä levyä on saatavilla Pilfink Recordsin verkkokaupasta hintaan 4,95 euroa (sis. postikulut). Älkää antako tuon sminkatun kansikuvan pelottaa! Ja jos laadukas kotimainen iskelmä kiinnostaa, kannattaa hommata samalla myös Erkin toinen levy Mualimalle ja takaisin, vaikken minä sillä esiinnykään (tai ehkä juuri sen takia). Kiekolla on loistava biisi Lieksan Alkon ovenripa, joka on hieno tribuutti Junnu Vainiolle ja Mikko Alatalon Siirtomaa-Suomi-kupleteille.