Suonna Kononen:
Balladi avaruussavolaisesta ja muita lauluja

sk_balladi_avaruussavolaisesta_pieni.jpg

Mini-cd, kesto 20.58

Levyasema Lempi LESE-7, julkaistu 09/1995

1. Balladi avaruussavolaisesta (4.03)
2. Syvärin varrella Lotinapeltoa vastapäätä (2.54)
3. Aivojemme lapset (2.58)
4. Riina (3.58)
5. Vanha miilunvartija (4.12)
6. Maali (2.43)

Kaikki säv., san. ja sov. Suonna Kononen

SK: laulu, akustinen kitara, 12-kielinen akustinen kitara (4), huuliharppu

Äänitys ja miksaus: Antti Heikkinen
Jyväskylän Kortepohja 7/1995
Masterin editointi Janne Tolsa, Taustamarkkinat, Kuopio
Kansi: SK


Toinen virallisesti prässätty cd:ni. Heikkisen Ana äänitti sessiot livenä DAT-nauhalle opiskelija-asunnossaan Kortepohjassa kuumana heinäkuuna 1995. Taitojen ja teknologioiden äärirajoilla navigoitiin suotuisten tähtien alla. Niillä taltiointivälineillä, sillä budjetilla, silloisella laulunkirjoitus-, laulu- ja soittotaidolla tuskin olisin päässyt parempaan lopputulokseen. Vielä tämän joku suomifolk-arkeologi löytää: metsäfolkia vuonna 1995! Kyllähän harvat levyn bonganneet kriitikot levyä jo tuoreeltaan kiittivät, esimerkiksi J. Pekka Mäkelä Rumbassa 21/1995.

Otin levystä 300 kappaleen painoksen ja levynkeräilijänä painatin kansista kaksi erilaista versiota. Toisessa on soittovalokuva inlayn sisäpuolella ja tähtikartta takakannessa, toisessa toisinpäin.

Levy on loppuunmyyty, mikä on sikäli harmillista, että tämä on parasta, johon trubaduuri-Kononen 90-luvulla ylsi. Ehkä uusi remasteroitu painos session bonuskappaleilla joskus, jos jotakuta kiinnostaa julkaista tai itsellä on ylimääräistä rahaa. Nimikappale ja Vanha miilunvartija löytyvät joka tapauksessa jo nyt Suomenhevonen ja muita lauluja -kokoelmalta. Syvärin varrella Lotinapeltoa vastapäätä on kokoelmalla Tuhatkauno-yhtyeen Kylmää kyytiä -kiekon versiona.